GLASWERK
Menu
Wat je ook komt doen, een snelle bak koffie, een lange lunch, potje bier, goed glas wijn of fijn diner: we staan dagelijks voor jullie klaar, van 12.00 tot sluit!
Onze vaste gasten weten het al langer: we geven niet alleen al sinds 2017 met ons eerste bedrijfje Firma Druivensuiker wijncursussen, we trekken ook graag bij GLASWERK een flesje voor jullie open!
De kaart per glas wisselt regelmatig, maar bekijk hier eens een impressie van onze toffe wijnkaart.
LUNCHWERK
'ONS' LUNCHWERK (12:00-16:00)
Zo zitten we zelf het liefste aan de lunchtafel!
2-gangen verrassingslunchmenu mét verse friet, 23,50 p.p.
3-gangen verrassingslunchmenu mét verse friet, 29,50 p.p.
Nog zin in een dessertje? Dat kan natuurlijk ook, zie de avondkaart.
GLASWERK LUNCHPLANKJE
Een goed gevuld plankje naar voorbeeld van de Britse ‘Ploughman’s lunch’
zuurdesembrood met o.a. kaas, farmer salade, eiersalade, zoetzure ui en vers fruit.
Je kunt hierbij kiezen uit: gebraden rosbief, zalmrillettes of avocado 16
BROOD, SOEP EN SPECIALS
GLASWERK pastramisandwich met savoramayo, zuurkool en augurk 13
Libanees flatbread met kip, harissa, komkommer, tomaat, zoetzure ui, knoflookyoghurt 13
Libanees flatbread met falafal, komkommer, tomaat, zoetzure ui, knoflookyoghurt 12
'croque GLASWERK' met chorizo, taleggio en jalapeñodip 11
aspergesoep met kruidenolie 7,5
steak frites: gebakken kogelbiefstuk met verse frites en salade 20
BORRELWERK (12:00-sluit)
Ierse oester(s) (1 / 3 / 6 st.) 3,75 / 11 / 20
brood met twee dips 6
potje gemarineerde olijven 5,5
gerookte amandelen 5,5
rillettes van eend met tafelzuur en croutons 10
gefrituurde tête de porc met piccalillymayonaise 10
charcuterie van Luca, vers van 't Berkel-mes 13,5
blikje sardines of makreel van la Perle des Dieux 9
blikje pittige sardines van Pinhais 8
blikje pittige makreel van Belles-Iloises 9
blikje sardines met knoflook en citroen van Belles de Marseilles 8
pittige gamba's met stokbrood en aïoli 12,5
pikante inktvis ’nuggets’ met pimentónmayo 8
GLASWERK risottokroketten met kruidendip (3 / 4 st.) 6,9 / 9
van Dobben bitterballen (6 / 8 st.) 6 / 8
AVONDKAART
KLEIN WERK (vanaf 17:00)
carpaccio van rund met tartaar van gerookte biet, bloemkoolcrème en pijnboompit 13
gepofte koolraap met manchego, hazelnoot, gerookte amandel en dragonsabayon 10
salade van little gem, asperge, crème van gerookte paling en zoetzure beukenzwam 11
kort gegaarde zalm met skordalia, kappertjesrozijnenchutney en bleekselderij 12
geroosterde wortel met harissa, kikkererwten, feta, korianderolie en granaatappel 10
romige aspergesoep met kruidenolie 7
krokante lamszwezerik met asperge, crème van kropsla en tuinkers 13
GROOT WERK (vanaf 17:00)
heilbotfilet met asperge, artisjok, geroosterde radijs en sauce vierge 24
lamshaas met voorjaarsgroenten, aardappelgratin en salsa verde 27
zacht gegaard buikspek en octopus met ingelegd mosterdzaad en gerookte aubergine 23
asperges met broodsaus, zontomaat, hazelnoot, oesterzwam en vanilleolie 22
gnocchi alla romana met courgette, burrata, doperwtpesto en olijf 22
GLASWERK SPECIAL voor 2 personen
licht gerookte ribeye van dubbeldoelrund met groenten en truffelsaus 54
VOOR ERBIJ
verse frieten met mayonaise 4 / romainesla met GLASWERK-dressing 3,5
gebakken eendenlever, om je gerecht nog lekkerder te maken 7
ZOET WERK (12:00-sluit)
aardbeien uit Milsbeek met sabayon en basilicumijs 8
taart van Santiago met dolce de leche en chocolade 8
Roels crème brûlée 7
bollen ijs van Tije, vraag naar de smaken 2 per bol
bordje met kazen van Luca met notenbrood 12,5
Soms wisselt er op de dag zelf een gerecht, kleine disclaimer hier dus ;)
Tot snel aan de Hobbemastraat.
Bastien, Tim, Sjoerd en het team van GLASWERK

