GLASWERK
Menu
Wat je ook komt doen, een snelle bak koffie, een lange lunch, potje bier, goed glas wijn of fijn diner: we staan dagelijks voor jullie klaar, van 12.00 tot sluit!
Onze vaste gasten weten het al langer: we geven niet alleen al sinds 2017 met ons eerste bedrijfje Firma Druivensuiker wijncursussen, we trekken ook graag bij GLASWERK een flesje voor jullie open!
De kaart per glas wisselt regelmatig, maar bekijk hier eens een impressie van onze toffe wijnkaart.
LUNCHWERK
'ONS' LUNCHWERK (12:00-16:00)
Zo zitten we zelf het liefste aan de lunchtafel!
2-gangen verrassingslunchmenu mét verse friet, 23,50 p.p.
(voorgerecht en klein hoofdgerecht)
3-gangen verrassingslunchmenu mét verse friet, 29,50 p.p.
(voor- en tussengerecht, klein hoofdgerecht)
BROOD, SOEP EN SPECIALS (12:00-16:00)
focaccia bol met burrata, truffelmayo, parmezaan, pistache en courgette 13
focaccia bol met pulled oesterzwam, zoetzure rode kool en worcestermayonaise 12
focaccia bol vitello tonnato: dungesneden kalfsrosbief met tonijncrème 13
focaccia bol met gerookte makreel, crème fraiche, komkommer en rode ui13
flatbread met kip, harissa, komkommer, tomaat, zoetzure ui en knoflookyoghurt 13
flatbread met falafel, komkommer, tomaat, zoetzure ui en knoflookyoghurt 12
licht gebonden aspergesoep uit de Maasduinen met kruidenolie 8
brioche bun met zacht gegaard buikspek, zoetzure wortel en bosuimayonaise 15
lamsburger met pancetta, cheddar, jalapeño, baharat en gekarameliseerde ui 16
BORRELWERK (12:00-sluit)
Ierse oester(s) (1 / 3 / 6 st.) 3,75 / 11 / 20
brood met twee dips 6
potje gemarineerde olijven 5,5
gerookte amandelen 5,5
pollo al ajillo 2st./4st. 5/10
panisses met kruidendip 8
charcuterie van Luca, vers van 't Berkel-mes 13,5
blikje sardines of makreel van la Perle des Dieux 9
blikje pittige makreel van Pinhais 8
blikje sardines van Belles de Marseilles 8
pittige gamba's met stokbrood en aïoli 12,5
pikante inktvisnuggets met pimentónmayo 8
GLASWERK risottokroketten met kruidendip (3 / 4 st.) 6,9 / 9
van Dobben bitterballen (6 / 8 st.) 6 / 8
AVONDKAART
KLEIN WERK (vanaf 17:00)
asperges met krokante lamszwezerik, crème van kropsla, lavas en tuinkers 14
Spaanse tortilla met romescosaus, artisjok, gerookte amandel en padrónpepers 10
crème van topinamboer en paling met gerookte paling, lavas en hazelnoot 11
gemarineerde zalm met gepofte biet, mierikswortelcrème en sinaasappel 11
flan van asperge met tomatensalsa, dragon, crouton en veldsla 10
licht gebonden aspergesoep uit de Maasduinen met kruidenolie 8
terrine van gekonfijte en gerookte eend met sjalottencompôte 11
GROOT WERK (vanaf 17:00)
zeebaarsfilet met gepofte paprikasaus, courgettelint, krielen en aubergine 24
lamshaasjes met voorjaarsgroenten, gratin, gepofte tomaatjes en salsa 27
speenvarkenfilet met polenta, snijboon, pijnboompit en Catalaanse saus van pruimen 23
asperges met coeur de boeuf tomaat, oesterzwam, broodsaus, vanille-olie en hazelnoot 22
spies van haloumi met dadels, fregola, pompoen, pecannoot en groene kruidenolie 22
GLASWERK SPECIAL voor 2 personen, geserveerd met frieten
gebraden ribeye van dubbeldoelrund met asperges en bearnaisesaus 61
VOOR ERBIJ
verse frieten met mayonaise 4 / romainesla met GLASWERK-dressing 3,5
supplement geschaafde truffel +10
ZOET WERK (12:00-sluit)
taart van Santiago met dulce de leche mousse 8
soep van rood fruit met knettercrèmefraîche-ijs 8
Roels crème brûlée 7
bollen ijs van Guust, vraag naar de smaken 2 per bol
bordje met kazen van Luca met notenbrood 12
Soms wisselt er op de dag zelf een gerecht, kleine disclaimer hier dus ;)
Tot snel aan de Hobbemastraat.
Bastien, Tim, Sjoerd en het team van GLASWERK