GLASWERK
Menu
Wat je ook komt doen, een snelle bak koffie, een lange lunch, potje bier, goed glas wijn of fijn diner: we staan dagelijks voor jullie klaar, van 12.00 tot sluit!
Onze vaste gasten weten het al langer: we geven niet alleen al sinds 2017 met ons eerste bedrijfje Firma Druivensuiker wijncursussen, we trekken ook graag bij GLASWERK een flesje voor jullie open!
De kaart per glas wisselt regelmatig, maar bekijk hier eens een impressie van onze toffe wijnkaart.
LUNCHWERK
'ONS' LUNCHWERK (12:00-16:00)
Zo zitten we zelf het liefste aan de lunchtafel!
2-gangen verrassingslunchmenu mét verse friet, 26 p.p.
(voorgerecht en klein hoofdgerecht)
3-gangen verrassingslunchmenu mét verse friet, 33 p.p.
(voor- en tussengerecht, klein hoofdgerecht)
BROOD, SOEP, SALADE EN SPECIALS (12:00-16:00)
zuurdesem met geitenkaas, gepofte biet, mierikswortelmayo en pecannoot 13
zuurdesem met geroosterde portobello, pesto, gegratineerd met taleggio 13
zuurdesem met vitello tonnato: dungesneden kalfsrosbief met tonijncrème 14
zuurdesem met warm gerookte zalm, dillemayonaise, komkommer en rode ui 15
flatbread met kip, harissa, komkommer, tomaat, zoetzure ui en knoflookyoghurt 13
flatbread met halloumi, pompoen, komkommer, tomaat, ui en knoflookyoghurt 13
bisque van strandkrabben met Hollandse garnaaltjes 10
zuurdesem sandwich met pastrami van Roel, zuurkool, augurk en savoramayo 16
wildragout met bladerdeegpasteitje en zilveruitjes (of frites + €3) 15
+ liever een salade i.p.v. brood? Alles behalve het pasteitje kan als salade gemaakt worden (+ €3)
BORRELWERK (12:00-sluit)
Ierse oester(s) (1 / 3 / 6 st.) 3,75 / 11 / 20
brood met twee dips 6
potje gemarineerde olijven 6
gerookte amandelen 5,5
rillettes van eend met croutons en tafelzuur 10
panisses met kruidendip 8
charcuterie van Luca, vers van 't Berkel-mes 13,5
blikje sardines of makreel van la Perle des Dieux 9
blikje pittige makreel van Pinhais 8
blikje sardines van Belles de Marseilles 8
pittige gamba's met stokbrood en aïoli 13
camembert uit de oven met crudité en stokbrood 16,5
pikante inktvisnuggets met pimentónmayo 8,5
GLASWERK risottokroketten met kruidendip (3 / 4 st.) 7,5 / 9,5
van Dobben bitterballen (6 / 8 st.) 6 / 8
AVONDKAART
KLEIN WERK (vanaf 17:00)
bisque van strandkrabben met Hollandse garnaaltjes 10
hertencarpaccio met hazelnootpesto, witlof, gerookte crème fraîche en wintertruffel 15
grote pastaschelpen gevuld met klassieke ragù van wild zwijn en pecorino 12
coquilles met crème van topinamboer en gerookte paling, lavas en hazelnoot 16
gegrilde zwaardvis met kruidige tomatensaus, rouille en padrón pepers 13
geroosterde spruiten, gerookte oesterzwam, taleggiosaus en ingelegde radijs 11
met vadouvanyoghurt geroosterde bloemkool, reblochon, pruim en pecannoot 11
GROOT WERK (vanaf 17:00)
zeebaarsfilet met creme van knolselderij, bimi en koningsboleet 25
diamanthaas met polenta, gekonfijte spruiten, zoetzure sjalot en tijmjus 26
konijnenbout met geroosterde oerpeen, bloedworst, gebakken appel en marsalasaus 25
gebraiseerde witte kool met hummus van rode biet, zoetzure gele biet, cashew en munt 23
geroosterde eikhaas paddenstoel, met gerookte biet, crème van ui en zonnebloempit 24
GLASWERK SPECIAL voor 2 personen (of 1 grote Bourgondiër), geserveerd met frieten
gebraden ribeye van graangevoerd rund (ca.350gr.) met truffelsaus 57
hele tarbot uit de oven met gremolata en groente 55-60
VOOR ERBIJ
verse frieten uit Haps met mayonaise 4,5 / romainesla met GLASWERK-dressing 3,5 / Glaswerk friet met belper knolle en pimentónmayo 6,5
ZOET WERK (12:00-sluit)
appelbramencrumble met mascarpone-ijs 9
taart van Santiago met hazelnootijs en chocolademousse 9
Roels crème brûlée 8
bollen ijs van Guust, vraag naar de smaken 2,75 per bol
bordje met kazen van Luca met notenbrood 13
Soms wisselt er op de dag zelf een gerecht, kleine disclaimer hier dus ;)
Tot snel aan de Hobbemastraat.
Bastien, Tim, Sjoerd en het team van GLASWERK