
GLASWERK
Menu
Wat je ook komt doen, een snelle bak koffie, een lange lunch, potje bier, goed glas wijn of fijn diner: we staan dagelijks voor jullie klaar, van 11.00 tot sluit!
Onze vaste gasten weten het al langer: we geven niet alleen al sinds 2017 met ons eerste bedrijfje Firma Druivensuiker wijncursussen, we trekken ook graag bij GLASWERK een flesje voor jullie open!
De kaart per glas wisselt regelmatig, maar bekijk hier eens een impressie van onze toffe wijnkaart.
KERSTMENU
geschroeide makreel met radicchio, haringkaviaar, mierikswortel, gerookte aardappel en radijs
of
in hooi gepofte knolselderij, schuim van parmezaan, zoetzure knol en beukenzwam
~
flammkuchen met burrata, truffel, gerookte oesterzwam, pompoencrème, zoetzure pompoen, hazelnoot
~
optioneel: GLASWERK klassiekers
coquilles met bloemkoolcrème, rode biet, groene appel en gerookte paling ( + 14 )
of
tarte tatin van koolrabi met reblochon, oude balsamico en mosterdsla ( + 11 )
~
biefstuk van hertenbout met witlof, knolselderijgratin en morieljesaus
of
gepofte aardpeer, pastinaakcrème, zoetzure pastinaak, krokante aardpeer, jalapeño
als je één van de gerechten extra feestelijk wil maken:
supplement truffel 10 | supplement kalfszwezerik 10 | supplement eendenlever 7
~
hazelnootpannacotta, chocolademousse, tuille, ijs van dulce de leche en honingamandel
vier gangen 57 euro
bordje kaas als extra gang + 9
kaas i.p.v. dessert + 2
LUNCHWERK
'ONS' LUNCHWERK (12:00-16:00)
Zo zitten we zelf het liefste aan de lunchtafel!
2-gangen verrassingslunchmenu mét verse friet, 23,50 p.p.
(voorgerecht en klein hoofdgerecht)
3-gangen verrassingslunchmenu mét verse friet, 29,50 p.p.
(voor- en tussengerecht, klein hoofdgerecht)
BROOD, SOEP EN SPECIALS (12:00-16:00)
focaccia bol met burrata, truffelmayo, parmezaan, pistache en courgette 13
focaccia bol met geroosterde portobello, taleggio, rucola en doperwtenpesto 12
focaccia bol vitello tonnato: dungesneden kalfsrosbief met tonijncrème 13
focaccia bol met sardines, tomaat, sla, amsterdamse ui en mosterdmayonaise 13
flatbread met kip, harissa, komkommer, tomaat, zoetzure ui en knoflookyoghurt 13
flatbread met falafel, komkommer, tomaat, zoetzure ui en knoflookyoghurt 12
dubbelgetrokken ossenstraatbouillon met groenten en croutons 9
brioche bun met zacht gegaard buikspek, coleslaw en worcestermayonaise 15
Black angus burger met rillettes van eend, cheddar en gekarameliseerde ui 16
BORRELWERK (12:00-sluit)
Ierse oester(s) (1 / 3 / 6 st.) 3,75 / 11 / 20
brood met twee dips 6
potje gemarineerde olijven 5,5
gerookte amandelen 5,5
rillettes van eend met tafelzuur en croutons 10
panisses met kruidendip 8
charcuterie van Luca, vers van 't Berkel-mes 13,5
blikje sardines van la Perle des Dieux 9 of Pinhais 8
blikje pittige makreel van Belles-Iloises 9 of makreel van Perle des Dieux 9
blikje sardines met knoflook en citroen van Belles de Marseilles 8
pittige gamba's met stokbrood en aïoli 12,5
pikante inktvisnuggets met pimentónmayo 8
GLASWERK risottokroketten met kruidendip (3 / 4 st.) 6,9 / 9
van Dobben bitterballen (6 / 8 st.) 6 / 8
AVONDKAART
KLEIN WERK (vanaf 17:00)
tagliata di manzo; dungesneden gegrild rundvlees met rucola en parmezaan 11,5
romige polenta met parmezaan, maïs, koningsoesterzwam, chili-olie en koolrabi 10
in whisky gemarineerde zalm met mierikswortelcrème, gepofte
biet en komkommer 12
coquilles met pompoencrème, 'nduja, lardo en bieslook 16
gorgonzolaflan met witlof, pecannoot en stoofpeer 9
dubbelgetrokken ossenstraatbouillon met groenten en croutons 9
met kweeappel gelakt buikspek met broccolicrème, bloedworst en sjalot 12
supplement geschaafde truffel + 5
GROOT WERK (vanaf 17:00)
kabeljauwfilet met saffraansaus, venkel, pastinaakcrème en zoetzure kievietsboon 24
zacht gegaarde varkenswang met bloemkool, olijf en madeirajus 23
entrecôte van boeuf la roche rund met polentataartje, gebrande prei en tijmjus 26
aubergine gevuld met linzen en rijst, zwarte knoflooktahini, knolselderij en dukkah 21
rostini met fricassée van pompoen, oesterzwam, mascarpone en madeira 22
GLASWERK SPECIAL voor 2 personen, geserveerd met frieten
licht gerookte ribeye van dubbeldoelrund met groenten en truffelsaus 55
VOOR ERBIJ
verse frieten met mayonaise 4 / romainesla met GLASWERK-dressing 3,5
supplement geschaafde truffel +5 of gebakken eendenlever +7
ZOET WERK (12:00-sluit)
appelbosvruchtencrumble met crèmefraîcheboekweitijs 8
bitterkoekjestiramisu met baileysroom 8
Roels crème brûlée 7
bollen ijs van Tije, vraag naar de smaken 2 per bol
bordje met kazen van Luca met notenbrood 12
Soms wisselt er op de dag zelf een gerecht, kleine disclaimer hier dus ;)
Tot snel aan de Hobbemastraat.
Bastien, Tim, Sjoerd en het team van GLASWERK
