GLASWERK
Menu
Wat je ook komt doen, een snelle bak koffie, een lange lunch, potje bier, goed glas wijn of fijn diner: we staan dagelijks voor jullie klaar, van 12.00 tot sluit!
NIEUW LUNCHWERK
'ONS' LUNCHWERK (12:00-16:00)
Zo zitten we zelf het liefste aan de lunchtafel!
2-gangen verrassingslunchmenu mét verse friet, 23,50 p.p.
3-gangen verrassingslunchmenu mét verse friet, 29,50 p.p.
Nog zin in een dessertje? Dat kan natuurlijk ook, zie de avondkaart.
BROOD, SOEP, SALADES EN SPECIALS
GLASWERK pastramisandwich met savoramayo, zuurkool en augurk 13
hotdog met wildbraadworst, uiencompote, jalapeñomayo, ingelegd mosterdzaad 13
ciabatta met portobello, taleggio, rucola, kruidenolie en pijnboompitten 12
ciabatta met zelf gerookte zalmforel, biet, appel en crème fraîche 13
ciabatta met burrata, rode biet, rucola en truffel crème fraîche 12
croque monsieur: klassiek bereid met gruyère, boerenham en bechamelsaus 11
soep van knolselderij en kastanje met kikkererwten, truffelolie en hazelnoot 8,5
salade vitello tonnato: zacht gegaard kalf met tonijnmayo en kappertjes 14
salade met paddenstoelen, geroosterde spruiten, oude geitenkaas en veenbessendressing 14
steak frites: gebakken kogelbiefstuk met verse frites en salade 20
12-uurtje GLASWERK: pasteitje met ragout, risottokroket en frittata 15
spinaziericottataart met rucola en feta 14
BORRELWERK (12:00-sluit)
Ierse oester(s) (1 / 3 / 6 st.) 3,75 / 11 / 20
brood met tapenade en aïoli 5
potje gemarineerde olijven 5,5
gerookte amandelen 5,5
rillettes van konijn met tafelzuur en croutons 9
charcuterie van Luca, vers van 't Berkel-mes 12,5
sardines of makreel van la Perle des Dieux (FA) 9
pittige makreel van Pinhais (PO) 8
pittige gamba's met stokbrood en aïoli 12,5
pikante inktvis ’nuggets’ met pimentónmayo 8
GLASWERK risottokroketten met kruidendip (3 / 4 st.) 6,9 / 9
van Dobben bitterballen (6 / 8 st.) 6 / 8
AVONDKAART
KLEIN WERK (vanaf 17:00)
huisbereide terrine de campagne met frisée, rode uienconfituur en cornichons 11
dun gesneden kalf met beukenzwam, ingelegde walnoot, zwarte knoflook en belper knolle 11
geroosterde spruitjes met gerookte oesterzwam, taleggiosaus en zoetzure radijs 9
tartaar van dorade met tahini, bleekselderij, manzanilla olijf en piment d'espelette 12
gepofte la ratte aardappel met huisgerookte forel, haringkaviaar en dillecrème 10
met yoghurt geroosterde bloemkool met reblochoncrème, pruimenchutney en pecannoot 10
soep van knolselderij en kastanje met kikkererwten, truffelolie en hazelnoot 8
GROOT WERK (vanaf 17:00)
gepocheerde schelvis met boerenkool, witte bonen en krokante schorseneer 22
diamanthaas gemarineerd met blue stilton met broccoli en saus van px sherry 23
zacht gegaard livar buikspek met geschroeide prei, gele biet en ingelegd mosterdzaad 22
rostini met fricassee van paddenstoel, pompoen en mascarpone 20
spinazietaart en Siciliaanse gestoofde kool met olijf, postelein en feta 20
GLASWERK SPECIAL
ribeye "rossini"
gebraden ribeye van Iers rund met gebakken eendenlever en truffelsaus 36
VOOR ERBIJ
verse frieten met mayonaise 4 / romainesla met GLASWERK-dressing 3,5
ZOET WERK (12:00-sluit)
tarte tatin van peer met VOC-specerijenijs 8,5
bloedsinaasappelbavarois met bisquit en muntsiroop 7,5
Roels crème brûlée 7
bollen ijs van Tije, vraag naar de smaken 2 per bol
bordje met kazen van Luca met notenbrood 11,5
Soms wisselt er op de dag zelf een gerecht, kleine disclaimer hier dus ;) - tot snel!
WIJNKAART
Onze vaste gasten weten het al langer: we geven niet alleen al sinds 2017 met ons eerste bedrijfje Firma Druivensuiker wijncursussen, we trekken ook graag bij GLASWERK een flesje voor jullie open!
De kaart per glas wisselt regelmatig, maar bekijk zeker alvast eens onze toffe wijnkaart.
Tot snel aan de Hobbemastraat.
Bastien, Tim, Sjoerd en het team van GLASWERK

