logologologologo
    • Home
    • MENU
    • Wijnen
    • Plaatjes
      grid

      GLASWERK


      Menu


      Wat je ook komt doen, een snelle bak koffie, een lange lunch, potje bier, goed glas wijn of fijn diner: we staan dagelijks voor jullie klaar, van 11.00 tot sluit!



      Onze vaste gasten weten het al langer: we geven niet alleen al sinds 2017 met ons eerste bedrijfje Firma Druivensuiker wijncursussen, we trekken ook graag bij GLASWERK een flesje voor jullie open!

      De kaart per glas wisselt regelmatig, maar bekijk hier eens een impressie van onze toffe wijnkaart.


      LUNCHWERK


      'ONS' LUNCHWERK (12:00-15:30)


      Zo zitten we zelf het liefste aan de lunchtafel!

      2-gangen verrassingslunchmenu mét verse friet, 26 p.p.
      (voorgerecht en klein hoofdgerecht)

      3-gangen verrassingslunchmenu mét verse friet, 33 p.p.
      (voor- en tussengerecht, klein hoofdgerecht)


      BROOD, SOEP, SALADE EN SPECIALS (12:00-15:30)



      bisque van langoustine met rode chili-olie 8

      zuurdesem met carpaccio, rucola, parmezaanse kaas, kappertjes en balsamico 14

      zuurdesem met gegrilde groenten, hummus, zoetzure ui en pijnboompitjes 13

      zuurdesem met burrata, courgette, pesto en zongedroogde tomaatjes 13

      zuurdesem met krokant gefrituurde vis, met koolrabiremoulade en dille 15

      zuurdesem met twee kroketten van de Bourgondiër en mosterdmayonaise13

      zuurdesem sandwich met pastrami van Roel, zuurkool, augurk en savoramayo 16

      Libanees flatbread met kip, harissa, komkommer, tomaat, zoetzure ui en knoflookyoghurt 13

      Libanees flatbread met halloumi, baba ganoush, zoetzure ui en granaatappel 13

      GLASWERK frietje huisgemaakt zuurvlees met zilveruitjes en appelcompote 15


      + liever een salade i.p.v. brood? (Bijna) alles kan als salade gemaakt worden (+ €3)


      BORRELWERK (12:00-sluit)


      fines de claires oester(s) (1 / 3 / 6 st.) 4 / 11,5 / 22

      brood met twee dips 6,5

      potje gemarineerde olijven 6

      gerookte amandelen 5,5

      rillettes van eend met croutons en tafelzuur 10

      charcuterie, vers van 't Berkel-mes 13,5

      blikje sardines millésimées van la Perle des Dieux 11

      blikje pittige makreel van Pinhais 9

      blikje sardines van Belles de Marseilles 9

      pittige gamba's met stokbrood en aïoli 13

      pikante inktvisnuggets met pimentónmayo 8,5

      GLASWERK risottokroketten met kruidendip (3 / 4 st.) 8 / 10

      Bourgondiër bitterballen (6 / 8 st.) 7 / 9

      Oesterzwambitterballen (6 / 8 st.) 7 / 9



      AVONDKAART


      KLEIN WERK (vanaf 17:00)


      bisque van langoustine met rode chili-olie 8

      handgesneden rundertartaar met stracciatella, zoetzure champignon, pistache en vijg 16.5

      "vitello tonnato" zachtgegaarde kalfssucade met albacore tonijn, gefrituurde kappertjes en mizuna 14

      geschroeide makreel met zoetzure paprika, komkommer en baba ganoush 14

      focaccia met cantabrische ansjovis, chutney van tomaat en kervel 15

      bloemkool met beurre noisette, hazelnootcrème, zoetzure peer en mizuna 14

      gerookte rode biet met beurre blanc, rabarber en ingelegd mosterdzaad 13


      GROOT WERK (vanaf 17:00)


      vis in het seizoen pijnboompitrellish, limoenvinaigrette, wilde spinazie 25

      gebraden kalfsentrecôte met peen, aubergine escabèche en saus met gerookte beenmerg 29

      parelhoensuprême met polenta, knolselderij, gevogeltejus met eendenlever 26

      Marokkaanse groentestoof met pompoen, labneh, cashewnoot, limoen en huisgemaakte pita 24

      gnocchi alla romana met pesto trapanese, saffraan, snijboon en gerookte ricotta 25


      GLASWERK SPECIAL voor 2 personen, geserveerd met frieten
      côte de boeuf van graangevoerd rund (+- 600 gr.)
      met saus van gerookte beenmerg 70

      VOOR ERBIJ
      verse frieten uit Haps met mayonaise 5 / romainesla met GLASWERK-dressing  4 / Glaswerk friet met parmezaanse kaas en jalapeñomayo 7


      ZOET WERK (12:00-sluit)


      mousse van pure chocolade met pineau de charantes en gepocheerde kweepeer 9

      appel-pruimencrumble met vanillie-chantilly 9

      Roels crème brûlée 8

      bollen ijs van Guust, vraag naar de smaken 2,75 per bol

      bordje met kazen van Luca met notenbrood 13

      Soms wisselt er op de dag zelf een gerecht (of prijs), kleine disclaimer hier dus ;)


      Tot snel aan de Hobbemastraat.

      Bastien, Tim, Sjoerd en het team van GLASWERK

      grid
      © 2019 Glaswerk-nijmegen.nl. All Rights Reserved.