
GLASWERK
Menu
Wat je ook komt doen, een snelle bak koffie, een lange lunch, potje bier, goed glas wijn of fijn diner: we staan dagelijks voor jullie klaar, van 11.00 tot sluit!
Onze vaste gasten weten het al langer: we geven niet alleen al sinds 2017 met ons eerste bedrijfje Firma Druivensuiker wijncursussen, we trekken ook graag bij GLASWERK een flesje voor jullie open! De kaart per glas wisselt regelmatig, maar bekijk hier een impressie van onze toffe wijnkaart.
LUNCHWERK
'ONS' LUNCHWERK (12:00-15:30)
Zo zitten we zelf het liefste aan de lunchtafel!
2-gangen verrassingslunchmenu mét verse friet, 26 p.p.
(voorgerecht en klein hoofdgerecht)
3-gangen verrassingslunchmenu mét verse friet, 33 p.p.
(voor- en tussengerecht, klein hoofdgerecht)
BROOD, SOEP, SALADE EN SPECIALS (12:00-15:30)
wildconsommé met profiterol en fijn gesneden groenten 8
zuurdesem met carpaccio, rucola, parmezaanse kaas, kappertjes en balsamico 14
zuurdesem met gegrilde groenten, hummus, zoetzure ui en pijnboompitjes 13
zuurdesem met burrata, courgette, pesto en zongedroogde tomaatjes 13
zuurdesem met krokant gefrituurde vis, met koolrabiremoulade en dille 15
zuurdesem met twee kroketten van de Bourgondiër en mosterdmayonaise13
zuurdesem sandwich met pastrami van Roel, zuurkool, augurk en savoramayo 16
Libanees flatbread met kip, harissa, zoetzure ui en knoflookyoghurt 13
Libanees flatbread met halloumi, baba ganoush, zoetzure ui en granaatappel 13
GLASWERK frietje huisgemaakt zuurvlees met zilveruitjes en appelcompote 15
+ liever een salade i.p.v. brood? (Bijna) alles kan als salade gemaakt worden (+ €3)
BORRELWERK (12:00-sluit)
fines de claires oester(s) (1 / 3 / 6 st.) 4 / 11,5 / 22
brood met twee dips 6,5
potje gemarineerde olijven 6
gerookte amandelen 5,5
rillettes van eend met croutons en tafelzuur 10
charcuterie, vers van 't Berkel-mes 13,5
blikje sardines millésimées van la Perle des Dieux 11
blikje pittige makreel van Pinhais 9
blikje sardines van Belles de Marseilles 9
pittige gamba's met stokbrood en aïoli 13
pikante inktvisnuggets met pimentónmayo 8,5
GLASWERK risottokroketten met kruidendip (3 / 4 st.) 8 / 10
Bourgondiër bitterballen (6 / 8 st.) 7 / 9
Oesterzwambitterballen (6 / 8 st.) 7 / 9
AVONDKAART
KLEIN WERK (vanaf 17:00)
wildconsommé met profiterol en fijn gesneden groenten 8
geschroeide makreel met zoetzure paprika, komkommer en baba ganoush 14
voorgerecht uit het chefsmenu 14
gebraiseerde spitskool met paddenstoelketchup, béarnaise en amsterdamse ui 13
gerookte rode biet met beurre blanc, rabarber en ingelegd mosterdzaad 13
"vitello tonnato" zachtgegaarde kalfssucade met albacore tonijn, gefrituurde kappertjes en winterpostelein 14
GROOT WERK (vanaf 17:00)
vis in het seizoen pijnboompitrellish, limoenvinaigrette, wilde spinazie 25
gebraden kalfsribeye (+- 500 gr.) met sauce béarnaisesaus, groentegarnituur en frieten 65
parelhoensuprême met polenta, knolselderij, gevogeltejus met eendenlever 26
vleesgerecht uit het chefsmenu 28
Marokkaanse groentestoof met pompoen, labneh, cashewnoot, limoen en huisgemaakte pita 24
gnocchi alla Romana met pesto trapanese, saffraan, snijboon en gerookte ricotta 25
GLASWERK SPECIAL
geglaceerde kalfszwezerik met soubise, madeirasaus en herfsttruffel 17
GLASWERK CHEFSMENU
de keuken leeft zich uit in 4 gangen, gebaseerd op het seizoen 54
uit te breiden met kalfszwezerik + € 14
VOOR ERBIJ
verse frieten uit Haps met mayonaise 5 / romainesla met GLASWERK-dressing 4 / GLASWERK loaded fries met parmezaanse kaas en jalapeñomayo 7
KERST CHEFSMENU 24, 25 & 26 DEC
Tijdens de kerstdagen hebben wij onze normale à la carte kaart, je kunt dus kiezen waar je zin in hebt, zoals je van ons gewend bent. Ons Chefsmenu krijgt de feestdagen wel een 'upgrade' om deze dagen extra speciaal te maken. Het volgende hebben we voor jullie in petto:
geschroeide tonijn, witte balsamico, uienmarmelade, limoentahini
~
pompoen tortelli met bruine boter, parmezaan, salie en gerookte amandel
~
wilde gans, maple bacon, dadel, knolselderijcrème, saus met honing en steranijs
~
gebraden ribeye, schorseneer, taartje met ossenstaart en paddenstoel, saus met gerookt beenmerg, bieslookcrème
menu 4 gangen à € 62,-
Hierna kun je natuurlijk nog een lekker dessert of kaas van de kaart kiezen.
ZOET WERK (12:00-sluit)
mousse van pure chocolade met pineau de charentes en gepocheerde kweepeer 9
appel-pruimencrumble met vanillechantilly 9
Roels crème brûlée 8
bollen ijs van Bram, vraag naar de smaken 2,75 per bol
bordje met kazen uitgekozen door Roel 13
Soms wisselt er op de dag zelf een gerecht (of prijs), kleine disclaimer hier dus ;)
Tot snel aan de Hobbemastraat.
Bastien, Tim, Sjoerd en het team van GLASWERK

